CIASTECZKA – PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO SEROWO-KOKOSOWE

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przepyszne, chrupiące , wypełnione po brzegi pysznym, słodkim serkiem o kokosowym smaku – bardzo łatwe i szybkie do zrobienia!Idealne do popołudniowej kawki czy też pochrupania przed tv podczas ulubionego serialu!Zróbcie koniecznie!

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ciasto francuskie – 1 arkusz
    * mascarpone – 100 g
    * ser biały 2 x mielony – 100 g
    * cukier puder – 4 łyżki
    * kokos – 4 łyżki
    * jajko – do posmarowania
    * cukier – do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka – pierożki z ciasta francuskiego serowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty.

    Serek mascarpone miksujemy z twarogiem oraz cukrem i kokosem ( w razie potrzeby dodajemy więcej cukru ).

    Na każdy płatek ciasta francuskiego układamy porcję nadzienia, zamykamy i sklejamy jak pierożki.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem= i posypujemy szczyptą cukru.

    Wkładamy do nagrzanego na 200 C piekarnika na ok. 15 minut ( do zezłocenia ).

    Zajadamy posypane cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kokos Mascarpone Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować