• 45 min

IDEALNE UROZMAICENIE DLA ZIEMNIAKÓW

  • 45 min

Składniki:

  • 200 gram żeberek
    200 gram boczku
    0,5kg ziemniaków
    0,5 kg kapusty kiszonej
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Ciap-kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Do kolejnego garnka wrzucamy pokrojoną drobno kapustę, boczek oraz żeberka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy ziele angielskie i kilka listków laurowych. Zalewamy wodą 1cm ponad kapustę. Wszystko gotujemy ok 20 minut tak aby woda odparowała. Ugotowane ziemniaki miażdżymy na miazgę oraz wrzucamy do kapusty i wszystko razem mieszamy. Tak powstała ciap-kapusta może być alternatywą dla zwykłych ziemniaków na obiedzie.

Porady

Po wymieszaniu ziemniaków z kapustą dopraw wg uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować