Kapusta z ziemniakami

4.5 (186 ocen)

  • 50 min

Taką kapustę gotowała moja babcia ale i nam też smakuje

  • 50 min

Składniki:

  • kiszona kapusta 3 duże garści
    ziemniaki ugotowane ok1kg
    cebula 1 sztuka
    boczek ok. 15 dag
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kapusta z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć, jeśli kwaśna wypłukać (albo odcedzić w trakcie gotowania). Zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Jeśli kwasu jest zbyt dużo w kapuście, część odlać. Dodać ugotowane i ubite ziemniaki. Wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć. Skwarki można wyjąć, dodać drobno pokrojoną cebulę i lekko zrumienić, dodać do kapusty, wymieszać i ubić tłuczkiem. Doprawić dość mocno do smaku solą i pieprzem.Szczególnie pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować