Chrupiące placki ziemniaczane

5 (159 ocen)

Uwielbiam placki ziemniaczane z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    3 łyżki mąki
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 cebula
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i umyć,zetrzeć na tarce o małych oczkach lub zmielić, odcisnąć i odlać sok, cebulę zetrzeć na tarce i dodać do ziemniaków razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, mąką, solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie.

    Na patelni rozgrzać olej, łyżką formować placuszki i smażyć na złoto z każdej strony.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować