Chrupiące placki ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne , chrupiące placki ziemniaczane , które są świetnym pomysłem na szybki obiad.Można do nich dodac marchew - wtedy zyskają intensywny kolor i delikatny posmak.Dodatek gulaszu sprawi , że zachwycą niejednego smakosza!

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    * duże ziemniaki - 5 szt
    * cebula - 1 szt
    * mąka pszenna - 3 łyżki
    * jajko - 2 szt
    * sól - 1 łyżeczka
    * pieprz - 1 szczypta
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczone ziemniaki trzemy – 4 na dużych oczkach , 1 na małych.

    Odciskamy nadmiar soku.

    Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , 2 jajka , mąkę i przyprawy.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

    Odsączamy na papierowym ręczniku.

    Zajadamy!

    Smacznego!

Porady

Dodatek marchewki sprawi , że będą miały intensywniejszy kolor i delikatny słodki posmak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować