Smakują pysznie z kefirem, śmietaną, cukrem lub po prostu bez niczego. Mogą stanowić dodatek do wielu potraw lub samodzielne danie. W dodatku każda gospodyni, przyrządza je troszkę inaczej, aby osiągnąć ten idealny smak. Oto mój sposób.
(średnia 5 z 147 głosów)
Ajjj jak patrzę na zdjęcie znów mam na nie ochotę..... Chrupiące placki ziemniaczane posypane cukrem....To dość szybkie danie i łatwe ... Ja do starcia ziemniaków wykorzystałam mojego tatę... Bo jak ja bym to robiłam nie było by tak szybko... chyba że robiła bym je dla dwóch osób. .....
Przepyszne , chrupiące placki ziemniaczane , które są świetnym pomysłem na szybki obiad.Można do nich dodac marchew - wtedy zyskają intensywny kolor i delikatny posmak.Dodatek gulaszu sprawi , że zachwycą niejednego smakosza!
Uwielbiam placki ziemniaczane z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Placki ziemniaczane mega chrupiące a w środku pachnące i delikatne. Z dodatkiem warzyw zapieczone pod serem. Co wspaniałego!
Idealne na piątkowy obiad, podane z gulaszem spakują równie smacznie.
Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane w połączeniu z masą twarogową, z dużą ilością szczypiorku. Pyszności!
Komentarze