1.Robimy biszkopt:białka ubijamy ze szczyptą soli,dajemy cukier,dalej ubijamy,dajemy żółtka i mieszamy delikatnie łyżką drewnianą lub plastikową.Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.Wlewamy na blaszkę i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Masa:żółtka,mąkę i budyń mieszamy w 2 szkl.mleka,resztę mleka zagotować razem z cukrem i wanilią,wlewamy przez sitko(żeby nie było grudek)roztrzepane żółtka i zagotować.Po wystygnięciu ucieramy z masłem i dodajemy kawę.
Kokos:białka ubić,dodać cukier i ubić na sztywno,dać kokos wymieszany z proszkiem i upiec na złoty kolor.
Upieczony biszkopt przekroić na pół posmarować połową masy,wyłożyć kokos,na to znów masa i przykryć biszkptem.Posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Komentarze