Placek cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: BIAŁKA UBIĆ ZE SZCZYPTĄ SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ, DODAWAĆ STOPNIOWO CUKIER. ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I OCTEM, DODAĆ DO BIAŁEK. DODAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ I KAKAO. WYLAĆ DO BLASZKI WYŁOŻONEJ PAPIEREM, PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OK 40 MINUT. WYSTUDZIĆ I PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA PÓŁ.
2.MASA: ŚNIEŻKI UBIĆ NA PUSZYSTA MASĘ, DODAĆ ZMIELONY SER I WANILIĘ.
3.ZŁOŻYĆ CIAST: BISZKOPT NASĄCZYĆ KAWĄ, POSMAROWAĆ 2/3 MASY, PRZYKRYĆ DRUGIM BISZKOPTEM, NASĄCZYĆ GO I POSMAROWAĆ RESZTĄ MASY. CIASTO POSYPAĆ CAPPUCINO.
Porady
ZAMIAST TRADYCYJNEGO TWAROGU MOŻNA UŻYĆ GOTOWEGO TWAROGU DO SERNIKA Z WIADERECZKA. WTEDY MASA BĘDZIE SŁODSZA I DELIKATNIEJSZA.
Komentarze