PLACEK CAPPUCINO

4.5 (151 ocen)

  • 45 min

PULCHNA I LEKKA PROPOZYCJA DLA ŁASUCHÓW

  • 45 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    7 JAJ
    7 ŁYŻEK CUKRU
    6 ŁYŻEK MĄKI
    1,5 ŁYŻKI KAKAO
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    1 ŁYŻKA OCTU
    SZCZYPTA SOLI
    MASA:
    1,5 SZKLANKI MLEKA
    2 ŚNIEŻKI
    0,5 KG ZMIELONEGO BIAŁEGO SERA
    CUKIER WANILIOWY
    SZKLANKA DOWOLNEJ ZAPARZONEJ KAWY DO NASĄCZANIA
    KAWA CAPPUCINO DO POSYPANIA
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Kawy Cappuccino Krem Ser

Placek cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: BIAŁKA UBIĆ ZE SZCZYPTĄ SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ, DODAWAĆ STOPNIOWO CUKIER. ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I OCTEM, DODAĆ DO BIAŁEK. DODAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ I KAKAO. WYLAĆ DO BLASZKI WYŁOŻONEJ PAPIEREM, PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OK 40 MINUT. WYSTUDZIĆ I PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA PÓŁ.
  • 2. MASA: ŚNIEŻKI UBIĆ NA PUSZYSTA MASĘ, DODAĆ ZMIELONY SER I WANILIĘ.
  • 3. ZŁOŻYĆ CIAST: BISZKOPT NASĄCZYĆ KAWĄ, POSMAROWAĆ 2/3 MASY, PRZYKRYĆ DRUGIM BISZKOPTEM, NASĄCZYĆ GO I POSMAROWAĆ RESZTĄ MASY. CIASTO POSYPAĆ CAPPUCINO.

Porady

ZAMIAST TRADYCYJNEGO TWAROGU MOŻNA UŻYĆ GOTOWEGO TWAROGU DO SERNIKA Z WIADERECZKA. WTEDY MASA BĘDZIE SŁODSZA I DELIKATNIEJSZA.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao Kawa Sery Twaróg Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować