Canelloni z łososiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zachwycające połączenie smaków.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 250 g rurek canelloni
    250 g ricotty
    200 g surowego łososia
    200 g gęstej śmietany 36%
    pęczek bazylii
    słoik suszonych pomidorów w oliwie
    sól, pieprz do smaku
    masło do wysmarowania formy
    100 g parmezanu (drobno utartego)
    300 ml słodkiej śmietanki (lejącej, lub pół na pół śmietanka i mleko)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Canelloni z łososiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia ugotować na parze lub w rosole na wolnym ogniu (wystarczy 15-20 minut).
    W misce rozmieszać riottę z gęstą śmietaną, solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno bazylię i 3/4 pomidorów odsączonych z oliwy i drobno posiekanych - wymieszać. Na koniec dodać lekko rozdrobnionego łososia i bardzo delikatnie pomieszać, spróbować farsz i ewentualnie dosolić. Piekarnik nagrzać do temperatury 180oC. Naczynie do zapiekania posmarować masłem.
    Farszem nadziać rurki (farsz musi je szczelnie wypełniać). Gotowe rurki umieścić w naczyniu.
    Przygotować sos: wymieszać parmezan ze śmietanką i ewentualnie mlekiem. Posolić, dodać pieprz i zalać rurki tak, by sos wypełniał wszystkie szczeliny i pokrywał rurki.
    Piec około 30-40 minut. Patyczkiem sprawdzić, czy makaron jest odpowiednio miękki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować