Całuski

4.5 (198 ocen)

  • 15 min

Mała rzecz, a cieszy!:)

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 20 dag masła
    - 30 dag mąki
    - 3 żółtka

    Lukier:
    - 1 białko
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - 10/15 dag cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Całuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i małym kieliszkiem wykrawać kółeczka.
    Lukier:
    Ukręcić lukier z podanych składników tak, aby był gęsty i nie rozpływał się po powierzchni ciastka.
    Piec w słabo nagrzanym piekarniku na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować