BEZOWE CAŁUSKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś w wydaniu bezy. Nigdy ich nie robię, gdyż są dla mnie za słodkie i za suche. Ale te są genialne i naprawdę warto spróbować. Moje zniknęły bardzo szybko ze stołu, a wierzcie mi jeśli chodzi o desery to jest ograniczony zakres, bo każdy ma swoje ulubione. Wszelkie nowości są traktowane z bardzo d

  • 30 min

Składniki:

  • Potrzebne będzie:

    4 białka
    200 g cukru pudru
    1 łyżka kakao (ja użyłam Decomorreno)
    100 g gorzkiej czekolady (drobno pokrojona - ja blenderowałam :) ) - Wawel
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezowe całuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek białka ubijamy na bardzo sztywną pianę.
    Następnie dodajemy po trochu cukru pudru i nadal ubijamy.

    Na koniec ostrożnie do masy dodajemy kakao połączone z czekoladą.
    Za pomocą 2 łyżeczek formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej układać na pokrytej pergaminem blasze.Piec w temperaturze 130-150 stopni przez ok. 25 minut.


    SMACZNEGO!!!

Porady

Dla mnie super alternatywa dla tradycyjnych bez. Choć wiem, że następnym razem dam mniej troszkę czekolady i mniej cukru. Ale polecam wykonanie według przepisu jest super. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować