Białka ubić na pianę, dodać cukier. Cały czas ubijać. Dodać żółtka. Na końcu dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i suche cappucino. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 160 st C. Ostudzić.
2.MASA CAPPUCINO
Odlać 1 szklankę mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cappucino. Do odlanego mleka dodać mąki i dobrze wymieszać. Następnie dodać powstała mieszankę do gotującego się mleka energicznie mieszając aby nie powstały grudki. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń.
3.MASA ŚMIETANOWA
Śmietankę ubić dobrze mikserem. Dodać cukier puder i śmietan-fix. Wymieszać wszystko razem.
4.Na upieczony biszkopt nałożyć masę cappucino a na to masę śmietanową. Całość posypać startą czekoladą. Schłodzić.
Komentarze