Cafe latte

5 (172 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciacho :) Rewelacyjne połączenie kawy i śmietanki :) mniam

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT

    5 jajek
    2 łyżki cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki cappucino orzechowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA CAPPUCINO

    1 litr mleka
    5 łyżek cukru
    6 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek cappucino orzechowego
    1 kostka masła

    MASA ŚMIETANOWA

    1 litr śmietanki 30 %
    2 łyżki cukru pudru
    5 śmietan-fixów

    starta gorzka czekolada na wierzch do posypania
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cafe latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. BISZKOPT

    Białka ubić na pianę, dodać cukier. Cały czas ubijać. Dodać żółtka. Na końcu dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i suche cappucino. Dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 160 st C. Ostudzić.
  • 2. MASA CAPPUCINO

    Odlać 1 szklankę mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cappucino. Do odlanego mleka dodać mąki i dobrze wymieszać. Następnie dodać powstała mieszankę do gotującego się mleka energicznie mieszając aby nie powstały grudki. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń.
  • 3. MASA ŚMIETANOWA

    Śmietankę ubić dobrze mikserem. Dodać cukier puder i śmietan-fix. Wymieszać wszystko razem.
  • 4. Na upieczony biszkopt nałożyć masę cappucino a na to masę śmietanową. Całość posypać startą czekoladą. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować