Bułki zapiekane z pieczarkami

5 (163 ocen)

ciekawa propozycja na szybka kolację

Składniki:

  • 6 bułek (u mnie ciabatty)
    15 dag żółtego sera
    0,5 kilograma pieczarek
    1 cebula
    50 gram masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułki zapiekane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło i usmażyć na nim pieczarki z cebulą doprawiając solą i pieprzem. Wymieszać. Bułki naciąć z jednej strony tworząc kieszonkę. Tak przygotowane bułki nadziać usmażonymi pieczarkami. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 8 minut w 160 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, najlepiej polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować