Brownies z malinami

5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Ciężkie, mokre i tak mocno czekoladowe ciasto, że bardziej już się nie da! :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 230 g margaryny do pieczenia
    200 g gorzkiej czekolady
    3 całe jajka
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
    250 g cukru
    140 g mąki
    ½ łyżeczki soli
    garść malin
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Brownies z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny opłukuję i odstawiam do przeschnięcia. Margarynę rozpuszczam w rondelku. Czekoladę łamię na kostki i dodaję do rozpuszczonej margaryny, pozostawiam na małym ogniu, ciągle mieszając aż czekolada się rozpuści i połączy z margaryną. Wówczas ściągam z ognia i odstawiam na bok. Do miski wbijam jajka, wsypuję część cukru i ubijam mikserem na najwyższych obrotach, kiedy cukier połączy się z jajkami stopniowo dodaję następną partię i tak aż zużyję cały cukier. Miksuję do uzyskania jednolitej, puszystej masy (ok. 3 min.). Następnie dodaję masę czekoladową i miksuję przez chwilę na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Następnie dodaję mąkę i sól, łączę wszystko łyżką, aż powstanie jednolita masa. Formę 20x30 wykładam papierem do pieczenia. Przelewam ciasto do formy, wyrównuję, na wierzchu układam maliny, piekę w temperaturze 160 stopni około 40-50 minut. Wyciągam z piekarnika i pozostawiam do całkowitego wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować