Brownies z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Maliny opłukuję i odstawiam do przeschnięcia. Margarynę rozpuszczam w rondelku. Czekoladę łamię na kostki i dodaję do rozpuszczonej margaryny, pozostawiam na małym ogniu, ciągle mieszając aż czekolada się rozpuści i połączy z margaryną. Wówczas ściągam z ognia i odstawiam na bok. Do miski wbijam jajka, wsypuję część cukru i ubijam mikserem na najwyższych obrotach, kiedy cukier połączy się z jajkami stopniowo dodaję następną partię i tak aż zużyję cały cukier. Miksuję do uzyskania jednolitej, puszystej masy (ok. 3 min.). Następnie dodaję masę czekoladową i miksuję przez chwilę na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Następnie dodaję mąkę i sól, łączę wszystko łyżką, aż powstanie jednolita masa. Formę 20x30 wykładam papierem do pieczenia. Przelewam ciasto do formy, wyrównuję, na wierzchu układam maliny, piekę w temperaturze 160 stopni około 40-50 minut. Wyciągam z piekarnika i pozostawiam do całkowitego wystygnięcia.
Komentarze