Brokułowa przekąska w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 45 min

prosta przekąska, idealna także na drugie śniadanie

  • 45 min

Składniki:

  • 1 torebka białego ryżu
    1 brokuł
    cebula
    kilka plastrów boczku
    opakowanie ciasta francuskiego
    sól, pieprz
    1 białko
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Brokułowa przekąska w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko, brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać i podsmażyć razem na złoto na oleju. Ugotowany brokuł ugnieść widelcem w misce, dodać ryż, boczek, cebulę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 2 części (jedna część szersza). Na węższej części układać łyżką farsz w odstępach ok. 3 cm, po nałożeniu farszu nałożyć większy kawałek ciasta i sklejać pomiędzy masą. Nożem przecinać poszczególne paszteciki i naciąć je od góry. Ułożyć paszteciki na blaszce, posmarować ich wierzch białkiem. Piec ok. 15 min. w temp. 200 stopni.

Porady

doskonale smakuje również z ryżem 3 kolory:), aby przekąska nabrała intensywności smaku cebulę można zastąpić 3 ząbkami czosnku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować