Naleśniki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Lekkie i sycące naleśniki pełne zdrowia

  • 25 min

Składniki:

  • kilka sztuk naleśników
    por-biała część
    mała cukinia
    marchewka
    2 łodygi selera naciowego
    jogurt naturalny
    łyżeczka majonezu
    2 ząbki czosnku
    pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz
    olej

Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por, cukinię, marchewkę i seler naciowy pokroić w kostkę lub paski. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • 2. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Farsz warzywny nakładać na naleśniki, zawinąć i podgrzać na patelni.
  • 4. Naleśniki polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Można naleśniki usmażyć z mąki mieszanej-ja użyłam mąki pszennej i pełnoziarnistej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy