Breakfast – angielskie śniadanie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tradycyjne śniadanie angielskie . Bardzo smaczne, obfite, kaloryczne .Podaję składniki na małą porcję ( wg Anglików ).

  • 10 min

Składniki:

  • 2 kiełbaski Pork Sausages
    1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym ( małe ziarna )
    1 jajko
    1 kromka chleba tostowego
    ½ pomidora
    4 pieczarki
    2 plastry bekonu
    masło
    1 łyżka oliwy
    szczypta soli
    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Breakfast – angielskie śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski . Wstawić do piekarnika ( wygrzanego ) by nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zarumienić bekon . Dodać go do kiełbasek . Usmażyć pieczarki i przełożyć do kiełbasek . Połówkę pomidora podsmażyć , dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple . Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Zrobić Tosta. Usmażyć jajko sadzone . Tosta posmarować masłem . Przekroić na dwa trójkąty . Na jednej połówce położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem . Dołożyć kiełbaski , bekon, pomidora i pieczarki . Lekko posolić i popieprzyć pomidora , pieczarki i jajko . Podawać natychmiast gorące .
    Normalnie porcja jest dwa lub nawet trzy razy większa .

Porady

Niestety tych kiełbasek nie ma u nas w sprzedaży. Tak na wyczucie najbardziej smakowo pasowały by wg mnie zastępczo białe , cienkie kiełbaski wieprzowe, parzone . Ale to niestety chyba nie do końca będzie to samo .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować