Boczek pieczony miodowo-musztardowy

4.49 (150 ocen)

Nie ma to jak domowy boczuś ;)

Składniki:

  • 90dag-1kg boczku surowego
    sól
    świeżo zmielony czarny pieprz
    2 czubate łyżki musztardy
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    3 duże ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki Wędliny

Boczek pieczony miodowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W miseczce wymieszać musztardę, miód, paprykę, i zmiażdżony czosnek. Marynata posmarować boczek, zawinąć w folię i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawić jeszcze na pół godziny. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Marynata Miód Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować