Błyskawiczny murzynek na kefirze

4.7 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Wilgotny, ale nie zbity, po prostu pyszny!

  • 10 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x25cm
    Składniki:
    400g kefiru
    ¾ szkl oleju
    3 szkl mąki
    1 szkl cukru
    2 jajka
    2 łyżki powideł lub dżemu
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki sody
    10 dag rodzynek lub orzechów
    1,5 łyżeczki przyprawy do piernika – ilość według upodobań
Wystaw ocenę:

4.7 (210 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczny murzynek na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać ze sobą mokre składniki, a w drugiej suche. Następnie wszystko razem ze sobą dokładnie zmiksować lub wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Zimny placek posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować