Biszkopt z zabajoną masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników upiec biszkopt Ciemny.
2.Z podanych składników upiec biszkopt jasny z makiem. Po wystudzeniu go przekroić.
3.Wiórka zalewamy nie całą litrą mleka, dodajemy do tego cukier i gotujemy ok 20 min na wolnym ogniu. Aby całość nieco zgęstniała. Po tym czasie musi nam masa kokosowa wystygnąć. Pozostałym mlekiem zalać bułki pszenne obrane ze skórki ( sam środek).
Gdy bułki namokną to należy je zmiksować dokładnie.
Ucieramy margarynę na puch dodajemy do niej wystygnięty kokos i i zmiksowana bułkę z mlekiem.
Wszystko razem miksujemy mikserem. Możemy podrasować smak alkoholem lub aromatem do ciast o smaku likieru kokosowego.
Gotową masą przekładamy zimne biszkopty i polewamy polewą
Komentarze