PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Biszkopt z masą orzechowąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/60/99672cedb97f0ff9c3b82175597419c49ea3b1e8.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-z-masa-orzechowa-3
Masa:
30 dkg orzechów włoskich
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka mleka
½ kostki masła + ½ kostki margaryny
Do nasączenia:
1/2 szklanki herbaty z cytryną i kieliszkiem wódki
Dodatkowo:
polewa
Sposób przygotowania przepisu:
Biszkopt z masą orzechową
1.
Z podanych składnik przygotować biszkopt. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na blaszce 20x35 cm. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 części.
2.
Mleko z cukrem zagotować, dodać zmielone orzechy i smażyć 5-10 minut, cały czas mieszając. Wyłączyć gaz pod garnkiem i dodać masło z margaryną. Mieszać do połączenia składników.
Komentarze