Biszkopt z pianką i galaretką

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem miłośniczką słodkości. Moja pasja to pieczenie.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 6 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1 szkl. mąki pszennej
    Masa:
    ● duża butelka różowego soku nektarowego
    ● 3 budynie śmietankowe
    ● 3/4 kostki margaryny
    Pianka:
    ● 1/2 l śmietany 36-proc.
    ● op. śnieżki
    ● galaretka truskawkowa
    Dekoracja:
    ● różowa galaretka
    ● 2 op. delicji
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki Pianka

Biszkopt z pianką i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Masa: budynie gotujemy na soku. Gorącą masę mieszamy z margaryną. Wykładamy na biszkopt. Układamy delicje. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 3. Pianka: galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Studzimy. Mieszamy ze śmietaną ubitą ze śnieżką. Wykładamy na delicje. Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Ciasto zalewamy tężejącą różową galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu. Wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Delicje Galaretka

Notka redakcyjna

PP_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować