Bigos z dynią i kapustą

4.49 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża i trójki dzieci. Przepis na ten pyszny, urozmaicony bigos sama wymyśliłam.

Składniki:

  • ● 1,5 kg dyni
    ● 1,5 kg białej kapusty
    ● 3 marchewki
    ● 4 cebule
    ● 1,5 kg dowolnego mięsa
    ● słoik koncentratu pomidorowego
    ● 1/2 szkl. oliwy
    ● 1/2 butelki wytrawnego czerwonego wina lub wody
    ● płaska łyżka cukru
    ● sól
    ● 1,5 łyżeczki curry
    ● 1/2 paczki suszonych śliwek
    ● pęczek koperku
    ● łyżka bazylii
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z dynią i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, dynię i marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule kroimy w bardzo cienkie plastry, a mięso w drobną kostkę.
  • 2. Do garnka wlewamy oliwę, wino lub wodę, dodajemy warzywa, mięso, koncentrat i śliwki. Doprawiamy i dusimy. Dodajemy koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować