Batoniki owsiane

4.5 (153 ocen)

Zdrowe, smaczne i pożywne :)

Składniki:

  • - 1 puszka masy krówkowej
    - 300g płatków owsianych - nie błyskawicznych
    - 100 g pestek słonecznika
    - 100g żurawiny lub rodzynek lub tego i tego
    - 100g płatek kukurydzianych
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie jest bardzo proste, gdyż jedyne co musicie zrobić , to wszystko ze sobą wymieszać. Przełożyć na małą blachę wyłożoną folią aluminiową i wysmarowaną oliwą, wyrównać powierzchnię i piec w piekarniku rozgrzanym do 130C około godziny. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy jeszcze z pół godzinki w piekarniku bez otwierania drzwiczek a potem kroimy w małe kawałeczki i zostawiamy do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować