Mój tort jest bardzo prosty do zrobienia... Sama bardzo często zmieniam tylko dekoracje i kolor kremu, wtedy domownicy mają wrażenie, że to nowy, inny tort a tu niespodzianka :-)
Bardzo prosty tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Ubić białka stopniowo dodając cukier, następnie dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem i olej. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 40-45 minut.
Po wystygnięciu ciasta przekroić je na dwie części. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Z brzoskwiń wlać syrop do pół szklanki wody w proporcjach 3 do 1, nasączyć nim ciasto. Niezbyt grubą warstwą kremu przełożyć biszkopt. Pozostały krem równomiernie nałożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie, kiwi oraz stokrotki. Najlepiej smakuje delikatnie schłodzone.
Komentarze