• Babka z kisieli

    Dodane przez: Karioka

  • Oryginalny, ciekawy smak i kolor. Wspaniała dla dzieci i dorosłych.

  • Składniki

    Składniki:
    1 szklaka mąki
    3 torebki kisielu truskawkowego
    3 torebki kisielu cytrynowego
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    6 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka łyżeczek konfitury truskawkowej
    polewa truskawkowa

  • Sposób przygotowania

    1.
    Babka z kisieli - krok 1

    Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kisiel i olej. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać połowę ciasta, nałożyć na nim konfiturę truskawkową, zalać drugą połową ciasta. (Po upieczeniu konfitura będzie na dnie ciasta). Wstawić do lekko nagranego piekarnika. Piec w temp.180st-200st do zrumienienia. Gdy ostygnie wyjąć ostrożnie z foremki, odwrócić i polać polewą czekoladową (przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu).

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie, babka s kisieli kisiel ciasto
  • 8 komentarzy

Dodane przez: Karioka

Karioka 149

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-11T20:04:58+02:00

1267 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »