Łatwa i szybka w przygotowaniu z niewielu składników babka, zawsze się udaje, potrzeba niewiele czasu żeby ja przygotowania a efekt końcowy smaczny. Idealna na zbliżające się święta.
Babka piaskowa - szybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuszczamy - odkładamy do przestudzenia. Do miski wbijamy całe jajka ubijamy z cukrem na jednolita masę.
2.Do osobnej misi przesiewamy obydwie mąki, wsypujemy do nich proszek do pieczenia, cukier waniliowy i olejek. Przygotowane mąki wsypujemy do ubitych jajek i mieszamy na koniec dodać rozpuszczoną margarynę.
3.Mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Foremki babki smarujemy dobrze margaryną i posypujemy mąką lub bułką tartą - wylewamy ciasto do połowy foremki. Babki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 190 - upieczone ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze