skanowanie0001

lucynakonior

Lipowa

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik lucynakonior w dniu 19.11.2021 10:15 opublikował przepis:

Pierogi wigilijne z kapustą korzenną i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami na wigilijnym stole to polska tradycja, nie może ich zabraknąć. Aby podkreślić świąteczny smak tego dania warto doprawić kapustę do farszu aromatycznymi przyprawami. Smak i zapach takich pierogów - wyjątkowy!
Użytkownik lucynakonior w dniu 29.07.2019 12:20 opublikował przepis:

KURKI PO FRANCUSKU

Pyszna zapiekanka z kurek. Tania i prosta do przygotowania, potrzebna jest tylko większa ilość kurek. Kurki zapieczone z dodatkiem czerwonej cebuli, sera i tymianku - a smak niesamowity.
Użytkownik lucynakonior w dniu 01.02.2019 10:20 opublikował przepis:

Ryżowe racuszki a’la pączki z Nowego Orleanu

Wyglądają jak małe pączki, też smażone w głębokim tłuszczu, ale z ciasta na bazie białego długoziarnistego ryżu. Na zewnątrz rumiane i chrupiące, w środku mięciutkie i delikatne. Nadają się również do nadziewania konfiturą czy kremem, ale to już według uznania. Same, takie cieplutkie są również pyszne. Lekko pachną cynamonem
Użytkownik lucynakonior w dniu 29.01.2019 13:04 opublikował przepis:

Placuszki warzywne z parówkami

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Placuszki z kukurydzą, zielonym groszkiem, czerwoną papryką i plasterkami parówek. Smakują i na ciepło i na zimno,… ale zdecydowanie polecam na ciepło. Można podać z dodatkiem startego żółtego sera, który nakładamy na gorące placki zaraz po zdjęciu z patelni i ketchupu, ale same również smakują wybornie.
Użytkownik lucynakonior w dniu 10.11.2018 20:03 opublikował przepis:

Nóżki wieprzowe w barszczykowej galarecie

Smaczna, znana i lubiana przystawka na zimno, nieco inaczej niż zwykle :) Mięso z wieprzowych nóżek w galarecie z dodatkiem warzyw, przypraw i czerwonego barszczu. Barszcz doskonale doprawia całość i nadaje galarecie fajnego kolorku
Użytkownik lucynakonior w dniu 10.11.2018 19:42 opublikował przepis:

Kokosanki

Lekkie ciasteczka, kruche, chrupiące i mocno kokosowe. Tylko trzy składniki: wiórki kokosowe, jajka i cukier, a tyle pyszności Bardzo proste i szybkie do upieczenia ,… ale i szybko znikają z talerza :)
Użytkownik lucynakonior w dniu 14.09.2018 19:54 opublikował przepis:

Zupa paprykowa z kiszoną kapustą

Kremowa zupa paprykowa podana z porcją kiszonej kapusty, duszonej z kawałkami papryki, cebuli i koperkiem. Idealne połączenie smaków soczystej, świeżej papryki i kiszonej kapusty, w wyniku czego zupa nabiera nowego słodko – kwaśnego i niepowtarzalnego smaku.Aromatyczna i rozgrzewająca. Lekko pikantna za sprawą odrobiny ostrego sosu paprykowego. Doskonała na jesienne chłody…
Użytkownik lucynakonior w dniu 12.09.2018 20:15 opublikował przepis:

Fasolowa z kapustą i makaronem

Tradycyjna zupa kuchni polskiej zwana fasolówką najczęściej gotowana na wywarze mięsnym i podawana z ziemniakami ,... a tym razem nieco inaczej. Z kapustą, kiełbaską i makaronem Gęsta, sycąca i aromatyczna
Użytkownik lucynakonior w dniu 07.09.2018 23:08 opublikował przepis:

Zupa jarzynowa z pulpecikami i makaronem

... ot takie jednogarnkowe danie : zupa, mięsne pulpeciki i makaron wstążki. Całość smakuje wybornie.

To może cię zainteresować