Pierogi z kapustą i grzybami na wigilijnym stole to polska tradycja, nie może ich zabraknąć. Aby podkreślić świąteczny smak tego dania warto doprawić kapustę do farszu aromatycznymi przyprawami. Smak i zapach takich pierogów - wyjątkowy!
Użytkownik lucynakonior
w dniu 29.07.2019 12:20 opublikował przepis:
Pyszna zapiekanka z kurek.
Tania i prosta do przygotowania, potrzebna jest tylko większa ilość kurek.
Kurki zapieczone z dodatkiem czerwonej cebuli, sera i tymianku - a smak niesamowity.
Użytkownik lucynakonior
w dniu 01.02.2019 10:20 opublikował przepis:
Wyglądają jak małe pączki, też smażone w głębokim tłuszczu, ale z ciasta na bazie białego długoziarnistego ryżu.
Na zewnątrz rumiane i chrupiące, w środku mięciutkie i delikatne.
Nadają się również do nadziewania konfiturą czy kremem, ale to już według uznania.
Same, takie cieplutkie są również pyszne.
Lekko pachną cynamonem
Użytkownik lucynakonior
w dniu 29.01.2019 13:04 opublikował przepis:
Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku.
Placuszki z kukurydzą, zielonym groszkiem, czerwoną papryką i plasterkami parówek.
Smakują i na ciepło i na zimno,… ale zdecydowanie polecam na ciepło.
Można podać z dodatkiem startego żółtego sera, który nakładamy na gorące placki zaraz po zdjęciu z patelni i ketchupu, ale same również smakują wybornie.
Użytkownik lucynakonior
w dniu 10.11.2018 20:03 opublikował przepis:
Smaczna, znana i lubiana przystawka na zimno, nieco inaczej niż zwykle :)
Mięso z wieprzowych nóżek w galarecie z dodatkiem warzyw, przypraw i czerwonego barszczu.
Barszcz doskonale doprawia całość i nadaje galarecie fajnego kolorku
Użytkownik lucynakonior
w dniu 10.11.2018 19:42 opublikował przepis:
Lekkie ciasteczka, kruche, chrupiące i mocno kokosowe.
Tylko trzy składniki: wiórki kokosowe, jajka i cukier, a tyle pyszności
Bardzo proste i szybkie do upieczenia ,… ale i szybko znikają z talerza :)
Użytkownik lucynakonior
w dniu 14.09.2018 19:54 opublikował przepis:
Kremowa zupa paprykowa podana z porcją kiszonej kapusty, duszonej z kawałkami papryki, cebuli i koperkiem.
Idealne połączenie smaków soczystej, świeżej papryki i kiszonej kapusty, w wyniku czego zupa nabiera nowego słodko – kwaśnego i niepowtarzalnego smaku.Aromatyczna i rozgrzewająca.
Lekko pikantna za sprawą odrobiny ostrego sosu paprykowego.
Doskonała na jesienne chłody…
Użytkownik lucynakonior
w dniu 12.09.2018 20:15 opublikował przepis:
Tradycyjna zupa kuchni polskiej zwana fasolówką najczęściej gotowana na wywarze mięsnym i podawana z ziemniakami
,... a tym razem nieco inaczej.
Z kapustą, kiełbaską i makaronem
Gęsta, sycąca i aromatyczna
Użytkownik lucynakonior
w dniu 07.09.2018 23:08 opublikował przepis: