Sałata z jarmużem, awokado i rzodkiewką

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Uwielbiam sałatki i robię je praktycznie codziennie. Dzisiejsza moja propozycja to bardzo prosta i szybka do przygotowania sałata m.in. z jarmużem, szpinakiem, awokado, rzodkiewką, pomidorami polana olejem lnianym. Smaki idealnie się ze sobą komponują. Idealna na lekki obiad, podwieczorek czy kolację.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • kilka liści ulubionych sałat,
    • 1-2 liście jarmużu,
    • kilka listków szpinaku,
    • awokado,
    • 3-4 rzodkiewki,
    • 1 młoda cukinia,
    • 1-2 pomidory,
    • garść kiełków ( u mnie rzodkiewki),
    • 2-3 łyżki oleju lnianego,
    • 2-3 łyżki natur vegety do sałatek,
    • sól, pieprz (opcjonalnie),
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z jarmużem, awokado i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzach układamy sałatę, jarmuż, szpinak oraz pokrojone pomidory, awokado, rzodkiewkę, cukinię. Olej mieszamy z vegetą i polewamy po sałacie. Możemy przyprawić solą i pieprzem.
    Na koniec dajemy kiełki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować