Pyszna, szybka i prosta do przygotowania przekąska. Sprawdzi się zarówno na drugie śniadanie, podwieczorek jak i przyjęcie. Możemy ją też zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Idealna na każdą okazję.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
• 2 placki tortilli ( u mnie pełnoziarnista),
• 4-8 liści sałaty,
• bardzo dojrzałe awokado,
• 1 pomidor,
• 1 ogórek szklarniowy lub 2 gruntowe,
• kiełki ( u mnie rzodkiewki),
• świeżo mielony pieprz, sól (opcjonalnie),
Rożki tortilli z awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki tortilli możemy podgrzać na patelni, ale nie jest to konieczne. Awokado musi być bardzo dojrzałe, aby można było je łatwo rozsmarować. Każdy placek smarujemy awokado i kroimy na pół.
Na każdy kawałek układamy 1-2 liście sałaty, ogórka pokrojonego w słupki, kawałki pomidora oraz kiełki. Wszystko przeprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy też odrobinę posolić. Gotowe zwijamy w rożki. Smacznego!
Komentarze