Rożki tortilli z awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka i prosta do przygotowania przekąska. Sprawdzi się zarówno na drugie śniadanie, podwieczorek jak i przyjęcie. Możemy ją też zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Idealna na każdą okazję.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 placki tortilli ( u mnie pełnoziarnista),
    • 4-8 liści sałaty,
    • bardzo dojrzałe awokado,
    • 1 pomidor,
    • 1 ogórek szklarniowy lub 2 gruntowe,
    • kiełki ( u mnie rzodkiewki),
    • świeżo mielony pieprz, sól (opcjonalnie),
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Tortilla

Rożki tortilli z awokado, sałatą, pomidorem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli możemy podgrzać na patelni, ale nie jest to konieczne. Awokado musi być bardzo dojrzałe, aby można było je łatwo rozsmarować. Każdy placek smarujemy awokado i kroimy na pół.
    Na każdy kawałek układamy 1-2 liście sałaty, ogórka pokrojonego w słupki, kawałki pomidora oraz kiełki. Wszystko przeprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy też odrobinę posolić. Gotowe zwijamy w rożki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować