Surówka z pora i pomarańczy

4.49 (190 ocen)

  • 15 min

Fajne połaczenie smaków i świetny dodatek do obiadu

  • 15 min

Składniki:

  • 3 małe pory (biała część)
    1 duże jabłko
    1 pomarańcza
    10 ciemnych winogron
    4 łyżki orzeszków pistacjowych
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    1/2 cytryny
    1/2 łyżeczki tymianku
    1 łyżka cukru
    sól
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory pokroić w cienkie paseczki.
    Jabłko obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki,
    a następnie w paseczki.
    Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki,zdjąć osłonki.
    Wszystko razem wymieszać, dodać pistacje i winogrona.
    Jogurt wymieszać z sokiem z połówki cytryny,cukrem, solą , tymiankiem i pieprzem.
    Zalać sałatkę i wymieszać.
    Gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Por Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować