Bardzo dobra zupka :) Szybka i łatwa, jak zwykle u mnie :)
Składniki:
1,5 l bulionu warzywnego z kostki
2 garści włoszczyzny mrożonej paski (lub świeżej pokrojonej w słupki)
25 dag mrożonych kurek
zupa krem z kurek ( np. KNORR)
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki drobnego makaronu (np. małe muszelki)
ew. sól, pieprz
zielona pietruszka do posypania
1.Zagotowujemy bulion, wrzucamy zamrożoną włoszczyznę, kiedy ponownie się zagotuje, dodajemy zamrożone kurki. Gotujemy ok. 20 minut.
2.Do zupy wrzucamy makaron i gotujemy 6 -7 minut. W wodzie rozprowadzamy zupę krem z torebki i wlewamy do garnka z zupą. Gotujemy jeszcze 2 minuty. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem (ja nie doprawiam).
3.Podajemy z zieloną pietruszką.
Porady
Z taką ilością makaronu, jak w przepisie, zupa jest dość gęsta. Jeśli lubicie rzadsze zupy, trzeba dać go mniej.
Komentarze