Zupa z kurek

4.5 (191 ocen)

Bardzo dobra zupka :) Szybka i łatwa, jak zwykle u mnie :)

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego z kostki
    2 garści włoszczyzny mrożonej paski (lub świeżej pokrojonej w słupki)
    25 dag mrożonych kurek
    zupa krem z kurek ( np. KNORR)
    1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki drobnego makaronu (np. małe muszelki)
    ew. sól, pieprz
    zielona pietruszka do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy bulion, wrzucamy zamrożoną włoszczyznę, kiedy ponownie się zagotuje, dodajemy zamrożone kurki. Gotujemy ok. 20 minut.
  • 2. Do zupy wrzucamy makaron i gotujemy 6 -7 minut. W wodzie rozprowadzamy zupę krem z torebki i wlewamy do garnka z zupą. Gotujemy jeszcze 2 minuty. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem (ja nie doprawiam).
  • 3. Podajemy z zieloną pietruszką.

Porady

Z taką ilością makaronu, jak w przepisie, zupa jest dość gęsta. Jeśli lubicie rzadsze zupy, trzeba dać go mniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować