Zupa krem z kurek

4.5 (161 ocen)

Pyszna i delikatna w smaku zupa krem z kurek, jest bardzo sycąca. Możemy ją podać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym, idealnie się sprawdza na przyjęciach rodzinnych.

Składniki:

  • 2 litry rosołu drobiowego
    600 gram kurek
    1 cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    Kawałek pora
    100 ml. śmietany 30%
    100 gram serka topionego
    Sól, pieprz
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, pora kroimy w pół plastry, cebulę kroimy w kostkę. Kurki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W większym rondlu roztapiamy masło dodajemy wszystkie pokrojone warzywa oraz kurki, smażymy na małym ogniu do odparowania wody. Wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw, zupę miksujemy blenderem. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy serek topiony i śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować