zupa z czerwonej fasoli z szybkowara

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

zupa z czerwonej fasoli jest bardzo sycąca, aromatyczna, zdrowa, fasola najlepsza jest w ziarnach do moczenia..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasola czerwona 1/2 kg, woda do szybkowara 1,5 litra, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, jałowieć ziarna 5 sztuk, woda do wywaru 2,5 litra, ziemniaki 8 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, boczek wędzony 25 dag, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa z czerwonej fasoli z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. fasolę czerwoną ziarna opłukać i zalać wodą zimną na całą noc do moczenia

    wodę wylać, fasolę wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać wodę i gotować w szybkowarze z 30 minut

    w osobnym garnku gotować pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę, pokrojony boczek wędzony do miękkości

    wlać do wywaru ugotowaną fasolę z szybkowara, dodać kucharka, czosnek granulowany, majeranek, paprykę ostrą, gotować jeszcze z 10 minut na średnim ogniu, zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, więc gotuję ją wieczorem na obiad
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować