Zupa wiosenna z młodych warzyw

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Taka zupa jest bardzo smaczna i lekka jak na tą porę roku. Kapusta i kalafior bardzo się uzupełniają smakiem, zwłaszcza z koperkiem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 300 g karkówki wieprzowej
    1 mała młoda kapusta
    1 mały kalafior
    2 mniejsze kalarepki
    1 mały por
    5 młodych ziemniaków
    4 marchewki
    pęczek koperku
    sól, pieprz do smaku
    200 ml śmietany UHT 12%
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiosenna z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w kostkę. lekko przesmażyć na suchej patelni aby mięso się tylko ścięło, wrzucić do garnka z osoloną wodą.
    Później dodawać po kolei: poszatkowaną kapustę, podzielony na małe różyczki kalafior, pokrojony w krążki por, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i kalarepki.
    Pogotować do miękkości warzyw, doprawić do smaku, dodać posiekany koperek i śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować