Taka zupa jest bardzo smaczna i lekka jak na tą porę roku. Kapusta i kalafior bardzo się uzupełniają smakiem, zwłaszcza z koperkiem.
30 min
Dla 8 osób
Składniki:
300 g karkówki wieprzowej
1 mała młoda kapusta
1 mały kalafior
2 mniejsze kalarepki
1 mały por
5 młodych ziemniaków
4 marchewki
pęczek koperku
sól, pieprz do smaku
200 ml śmietany UHT 12%
Zupa wiosenna z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę pokroić w kostkę. lekko przesmażyć na suchej patelni aby mięso się tylko ścięło, wrzucić do garnka z osoloną wodą.
Później dodawać po kolei: poszatkowaną kapustę, podzielony na małe różyczki kalafior, pokrojony w krążki por, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i kalarepki.
Pogotować do miękkości warzyw, doprawić do smaku, dodać posiekany koperek i śmietanę.
Komentarze