Zupa prowansalska

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Bardzo łatwy i prosty przepis, zupa na wszystkie pory roku, pyszna i pożywna, a także dla odchudzających się

  • 10 min

Składniki:

  • 3 papryki w różnych kolorach
    2 pomidory
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 duża cebula lub po
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie, bazylia (opcjonalnie)
    oliwa z oliwek lub słonecznikowy
    2 łyżki śmietany (opcjonalnie)
    pieprz , sól, papryka w proszku
    listki świeżej bazylii (opcjonalnie)

Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa prowansalska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać olej w garnku z grubym dnem, umyte i rozdrobnione dowolnie składniki szybko obsmażyć w oleju, zalać wodą około 3 szklanek i gotować 15 minut. Wszystko zmiksować na krem, doprawić i nalewać do miseczek dekorując kropką śmietany i listkiem świeżej bazylii
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować