ZUPA PIECZARKOWA NA SKRZYDEŁKACH

4.5 (167 ocen)

dla amatorów zup

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
    2 skrzydełka
    2 łyżki posiekanej mieszanej: pietruszki, selera i pora
    kucharek
    kostka rosołowa i grzybowa
    sól, pieprz
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki mąki
    ugotowany makaron
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka razem ze skrzydełkami, gotować aż będą miękkie. Mięso wyjąć, obrać z kości, dodać do zupy. Wrzucić kostki oraz kucharka, doprawić. Zaprawić śmietaną oraz mąką, dodać pietruszkę, seler i por- gotować 5 minut. Podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować