Kotlety mielone z białym barszczem

5 (168 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Biały barszcz z torebki stanowi główną przyprawę.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag mielonego mięsa ( łopatka )
    jajko

    torebka białego barszczu
    4 łyżki bułki tartej
    sól do smaku

    bułka tarta do obtaczania kotletów
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Kotlety mielone z białym barszczem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biały barszcz rozprowadzić w 250 ml wody i dodać 4 łyżki bułki tartej ( tak żeby powstała gęsta zawiesina). Do mięsa dodać jajko i zawiesinę z barszczu i bułki. Dokładnie wyrobić , formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować