Zupa Kapuściana na Maślance

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Jest to Tania, Łatwa w wykonaniu ,Smaczna, Zdrowa, Mało Kaloryczna Zupa. Wykonuje się ją błyskawicznie szybko. Polecam!! Jeśli raz spróbujesz- Zupa Kapuściana na Maślance już na zawsze zostanie w twojej kuchni.

  • 20 min

Składniki:

  • Kapusta 1 mała główka
    3 średnie cebule
    1 litr maślanki
    koper włoski 1 duży pęczek
    2 plastry boczku wędzonego
    kawałek kiełbaski bądź 2 grubsze plastry wędliny/szynki
    pieprz
    maggi
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kapuściana na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1im1pkc 1. Kapustę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka zalewając ją wodą. Gotujemy.W międzyczasie kroimy w kostkę boczek,cebulkę, kiełbaskę bądź szynkę.Smażymy boczek następnie do wytopionego tłuszczu dodajemy cebulkę i kiełbaskę/szynkę.Smażymy do zmiękczenia cebulki. Składniki z patelni dodajemy do gotującej się kapusty. Jeśli kapusta zmięknie dodajemy maślankę. Koper siekamy i dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i maggi.


Porady

Zamiast boczku, cebulkę i szynkę można podsmażyć na oliwie. Można dodać do kapusty marchew jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować