Zupa kalafiorowo-brokułowa

4.99 (171 ocen)

Pyszna i szybka zupka warzywna

Składniki:

  • 1 brokuł
    1/2 kalafiora
    2 garści fasolki szparagowej
    4-5 ziemniaków
    100 ml przecieru pomidorowego
    3/4 szklanki mleka
    2 łyżeczki vegety
    1 kostka rosołowa
    włoszczyzna
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywka do zupki 1. Na gotująca się wodę wrzucić pokrojoną włoszczyznę. Dodać vegetę, gotować około 10 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę, a po kolejnych 10 minutach przecier wymieszany z mlekiem. Na koniec wrzucamy podzielonego na małe różyczki kalafiora i brokuła, kostkę rosołową i gotujemy aż kalafior będzie miękki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i posypujemy ulubiona zieleniną. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Fasolka szparagowa Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować