Zupa kalafiorowo - brokułowa z groszkiem

5 (155 ocen)

Młode warzywa wykorzystuję na różne sposoby. Zupy warzywne o tej porze roku smakują najbardziej.

Składniki:

  • 1.5 - 2 l wywaru mięsno - warzywnego
    3 ziemniaki
    1 mały kalafior
    1 brokuł
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 szkl zielonego groszku
    łodyga selera naciowego
    3 łyżki gęstej śmietany
    liść laurowy
    ziele angielskie
    koper
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowo - brokułowa z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru dodać przyprawy i pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler. Gotować kilka minut.
  • 2. Brokuły i kalafior podzielić na różyczki, kalafior dodać do zupy a po chwili brokuł i młody zielony groszek. Ja dodaję w tym momencie nie krojoną nać selera i gałązkę kopru.
  • 3. Gdy warzywa zmiękną dodać śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować