Zupa kalafiorowo-serowa

4.99 (163 ocen)

Bardzo smaczna zupa kalafiorowa z dodatkiem serka topionego. Jest lekka i pożywna, uwielbiam zupy z dodatkiem serków topionych.

Składniki:

  • 3 litry bulionu warzywnego

    1 mały kalafior

    2 marchewki

    1 pietruszka

    5-6 ziemniaków

    200 gram serka topionego śmietankowego

    sól, pieprz

    pół pęczka kopru
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa Zupa serowa

Zupa kalafiorowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w pół plastry, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do większego garnka, zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości warzyw. Serki topione dodajemy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zupy, dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować