Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połówkę kurczaka gotować w wodzie z liściem laurowym, zielem angielskim z 35 minut, następnie dodać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, pokrojony kalafior, kucharka, pieprz ziołowy i gotować z 15 minut, ugotowany kurczak wyjąć z zupy na talerz.
2.Jajka, mąkę trzepaczką wymieszać na gładkie ciasto.
3.Wsypać paprykę ostrą, sól i wymieszać.
4.Ciasto na lane kluski ma mieć nie za gęstą konsystencję.
5.Łyżkę maczać w gorącej zupie i z pojemnika dodawać do zupy, gotować z 2 minuty, co jakiś czas zamieszać.
6.Na koniec wsypać koperek, zupa najlepiej smakuje po 30 minutach po ugotowaniu, nabiera smaku.
Komentarze