Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

bardzo smaczna i sycąca

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 700 gram szynki wieprzowej
    4 marchewki
    5 ziemniaków
    1 por
    2 pietruszki
    1 mały seler
    2 czerwone papryki
    1 opakowanie przyprawy do gulaszu
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    słodka papryka do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę opłukać, oczyścić i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Smażyć na nim szynkę na rumiano ze wszystkich stron.
    Do garnka wlać 3 litry wody.
    Marchewkę, ziemniaki, pietruszkę oraz seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
    Por oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.
    Warzywa przełożyć do garnka z wodą.
    Dodać mięso i ugotować do miękkości.
    Papryki oczyścić i pokroić w kostkę.
    Przesmażyć na oleju i dodać do wywaru.
    Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
    Przyprawić do smaku solą oraz słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować