Zupa cebulowa

4.5 (160 ocen)

  • 45 min

Jest bardzo smaczna i aromatyczna

  • 45 min

Składniki:

  • • 1kg cebuli
    • 10 dag tartego sera
    • Kieliszek białego wina
    • 1.5 l bulionu warzywnego
    • tymianek
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    1Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na patelce na odrobinie oleju. Cebula ma się zarumienić , a nie spalić. W tym czasie gotujemy bulion warzywny. W czasie kiedy cebula się już zarumieni dodajemy kieliszek białego wina co wzbogaca smak cebuli.
    2 Zarumienioną cebulę wrzucamy do bulionu i gotujemy, aby bulion nabrał smaku cebuli. Zupa powinna się gotować na wolnym ogniu przez 30 min.
    3 Zupę podajemy posypaną żółtym serem i podajemy z grzankami.

Porady

Do zupy można podać grzanki. Przepis na grzanki : Bagietkę kroimy w plasterki, smarujemy oliwą z oliwek i podpiekamy w piekarniku 180 stopni około 5 min

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować