Zielona sałatka z łososiem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli chodzi o zieleninę, a dokładniej pisząc o mixy sałat, to prym wiedzie mieszanka z radicchio. Czerwona cykoria idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami, a jej goryczkowy smak łagodzi dressing na bazie miodu. To jedna z moich ulubionych sałatek, przygotowywanych na szybko.
Polecam Arek Gie

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie mixu sałat
    200 g ugotowanej fasolki szparagowej
    10 pomidorków koktajlowych
    1 awokado hass
    250 g wędzonego na zimno łososia
    1 łyżka posiekanego koperku
    100 ml oliwy
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżeczka musztardy dijon
    1 łyżka miodu lipowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zielona sałatka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielona sałatka z łososiem 1. Na talerzu układamy połowę mixu sałat, 100 g pokrojonej na 1-2 cm kawałki fasolki szparagowej, 5 przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, 1/2 pokrojone na plasterki awokado, 125 g pokrojonego łososia.
    Oliwę mieszamy z octem, musztardą, miodem i koperkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę , tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować