Ciasto zebra z herbatników i bitej śmietany

4.48 (182 ocen)

  • 20 min

Proste ciasteczko bez pieczenia.

  • 20 min

Składniki:

  • herbatniki kakaowe 300 g
    śmietana 30 % 400 ml
    mleko zagęszczone słodzone 100 ml z puszki
    1 czubata łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Ciasto zebra z herbatników i bitej śmietany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę kwadratową o boku około 20 centymetrów wykładamy papierem do pieczenia.
    Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno dolewając mleko skondensowane, a następnie chłodną żelatynę.
    W formie układamy pierwszą warstwę herbatników następnie 1/3 kremu, i tak aż do wyczerpania składników. Wkładamy do lodówki by herbatniki zmiękły.

Porady

Zamiast mleka zagęszczonego można użyć 3 łyżki cukru pudru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować