Sznycelki drobiowe

4.49 (150 ocen)

  • 40 min

Pychotka:)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 filet podwójny z kurczaka
    2 jaja
    ½ szklanki mąki
    1 szklanka bułki tartej
    przyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycelki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sznycelki 1. Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.
  • sznycelki 2. Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
  • sznycelki 3. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować