Zawijańce ze schabowego

0 (0 ocen)

  • 45 min

Schabowy zawinięty w ser, szynkę i pieczarkowy farsz z duszoną cebulką, ziemniaczkami i surówką.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    35 dag pieczarek
    4 plastry szynki
    4 plastry sera żółtego
    25 dag cebuli
    1 jajko
    mąka i bułka tarta
    pieprz i przyprawa uniwersalna
    10 dag masła do smażenia
    1,5 szk wody
    olej

    Na surówkę:
    50 dag kapusty kiszonej
    2 marchewki
    cukier
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijańce ze schabowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 cebule szklimy na maśle, dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Dusimy do odparowania wody. Schab delikatnie rozbijamy. Smarujemy rozbite mięso oliwą, kładziemy ser, szynkę oraz duszone pieczarki i zawijamy. Panierujemy mąkę, jajko, bułkę i smażymy na maśle. Wyjmujemy zapieczone mięso i dusimy pozostałą cebulę na patelni. Dolewamy wodę z kostką bulionową i wkładamy zawinięty schab. Dusimy do odparowania wody.
    Surówka:Kapustę odciskamy, obieramy marchew i ścieramy na grubych oczkach, dodajemy oliwę, cukier i pieprz.

Porady

Aby nie porobić dziur w schabie podczas rozbijania połóż folie spożywczą na mięso.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować