Kozia broda w roli schabowego

3.25 (8 ocen)

  • 25 min

Już nie chroniona, więc można się delektować. Inne nazwy to :szmaciak gałęzisty, siedzuń sosnowy - nazwy wymienne w zależności od regionu. Można podać z ziemniakami i np. ogórkami.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 duża, dość zwarta kozia broda
    sól
    pieprz do smaku
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.25 (8 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kozia broda w roli schabowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kozia broda w roli schabowego 1. Kozią brodę pokroiłem na plastry grubości ok. 1 cm , które dobrze opłukałem pod letnią, bieżącą wodą i osuszyłem na ręczniku papierowym, oprószyłem solą i pieprzem z obu stron.
    Roztrzepałem w pojemniku jajko, do drugiego wsypałem bułkę tartą.
    Na patelni rozgrzałem olej , plastry koziej brody obtoczyłem w jajku, a następnie dokładnie w bułce tartej i przełożyłem na olej, smażyłem ok. 4 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Zdjąłem usmażone kotlety na ręcznik papierowy, aby je osączyć z tłuszczu. Podałem na gorąco, od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować